RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Бої у Сєверодонецьку та авіаудар рашистів по Нью-Йорку: зведення генштабу ЗСУ на 8 червня

Йде 105-та доба повномасштабної війни України з російськими окупантами, ЗСУ стримують штурм росіян у Сєвєродонецьку.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках збройні сили Білорусі відпрацьовують створення ударних угруповань на одному з напрямків.

На Сіверському напрямку противник продовжує демонстраційні заходи з метою сковування дій підрозділів Сил оборони.

На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих рубежів, продовжує мінування місцевості.

На Слов'янському напрямку противник веде штурмові дії та проводить інженерне обладнання вогневих позицій у районі Ізюму.

На Лиманському напрямку противник зробив спробу розвідки боєм у напрямку населеного пункту Райгородок, успіху не мав, відійшов.

На Сєвєродонецькому напрямку наші воїни успішно стримують штурм у Сєвєродонецьку, бойові дії продовжуються. У районі Тошківки наступ противника успіху не мав. Ворог також намагався просунутися у напрямку Устинівки, але українські захисники відкинули окупантів.

На Бахмутському напрямку противник збільшив інтенсивність застосування оперативно-тактичної та армійської авіації. Вів обстріл позицій наших підрозділів з мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах Покровського, Берестового, Золотого-4, Врубівки, Травневого, Яківлівки та Доломітного. Наніс авіаудари вертольотами Ка-52 в районах Покровського, Відродження та Яківлівки. У районі населеного пункту Нагірне українські воїни змусили ворога відійти на позиції, що раніше займалися.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках супротивник обстрілював позиції наших підрозділів у районах Пісків, Нью-Йорка, Любомування, Авдіївки, Новобахмутівки, Оріхова, Камишевахи, Водяного, Першотравневого, Мар'їнки, Опитного. Завдано авіаційного удару по Нью-Йорку і ракетного - по Кураховому.

На Южнобузькому напрямку противник веде позиційну оборону. Зафіксовано артилерійські обстріли в районах Миколаєва, Долини, Таврійського, Кульбакіно, Білої Криниці, Трудолюбівки, Благодатного, Луча та Тополиного.

На Бессарабському напрямі без істотних змін.

Минулої доби захисники України на Донецькому та Луганському напрямках відбили 11 атак ворога, і знищили ворожу техніку:

  • 3 танки,
  • 5 артилерійських систем,
  • 2 бойові броньовані машини,
  • 13 одиниць автомобільної техніки,
  • 3 склади з боєприпасами противника.

Підрозділи протиповітряної оборони збили два безпілотні літальні апарати типу "Орлан-10".

У Генштабі додали, що особовий склад противника деморалізовано. За наявною інформацією, у підрозділах зі складу 106 та 76 повітряно-десантних дивізій, військовослужбовців, які відмовилися від подальшої участі у бойових діях, повертають із Луганської області на територію Росії.

Раніше "Апостроф" писав, що Олексій Арестович назвав терміни надходження в Україну зброї за програмою ленд-ліз.