RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Росія атакує "Сєвєродонецьку кишеню" з трьох напрямків: нове зведення британської розвідки

Триває 105 доба повномасштабної російсько-української війни - зараз найзапекліші бої тривають на сході України, зокрема в Сєвєродонецьку. Водночас російські окупаційні війська також активно діють на тимчасово зайнятих територіях - у Херсонській області окупанти насильно вводять свої адміністративні порядки.

Про це повідомили в розвідці Міноборони Великобританії станом на 8 червня.

Російські окупанти продовжують спроби атакувати так звану "Сєвєродонецьку кишеню" з трьох напрямків, однак підрозділи ЗСУ потужно тримають оборону, тому жодна із сторін за останню добу не мала значного успіху. Загалом країна-терорист РФ концентрує наступ на центральній ділянці Донбасу та тримає оборону на своїх флангах.

Водночас українські захисники досягли певного успіху після контрударів у південно-західній частині Херсонщини, зокрема закріпилися на східному березі річки Інгулець. Однак в тимчасово зайнятій Херсонській області росіяни насильно приводять свою адміністрацію у відповідність до адміністрації РФ, вводять рубль і наймають російських вчителів для введення в школах своєї навчальної програми.

У зв'язку з тим, що фронт тимчасово окупованої зони сягає більше 500 кілометрів, і країна-агресор Росія, й України стикаються з проблемами в підтримці оборонної лінії при вивільненні боєздатних частин для наступальних операцій.

Раніше "Апостроф" показував онлайн-карту, на якій відбражають, де та як тривають активні бойові дії.