RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

У Сєвєродонецьку точаться бої: мер озвучив поточну ситуацію

Станом на 11 червня, у Сєвєродонецьку тривають вуличні бої українських захисників з російськими окупантами, як і не вщухає бомбардування міста. Третина Сєвєродонецька під контролем ЗСУ.

Читайте також у нашій хроніці: Запекла битва за Донбас та знищення російського десанту на півдні: онлайн війни 11 червня

Про це повідомив голова військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександр Стрюк, передає ВВС.

"Третина міста контролюється збройними силами України: побудовано лінію оборони, і в прилеглих житлових кварталах йдуть бої. Проводяться військові операції, ЗСУ намагаються відтіснити росіян", - заявив Стрюк.

У місті немає води вже близько двох місяців, більшість підстанцій знищено обстрілами окупантів, а електролінії перебито. Також через постійні ворожі обстріли гинуть і зазнають поранень мирні жителі.

За словами голови ВЦА Сєверодонецька, склад із відпрацьованими хімікатами заводу "Азот" горить уже добу.

Водночас Сєверодонецька промзона на даний момент не заблокована, а ЗСУ має перемоги у вуличних боях з рашистами.

Раніше ми розповідали, що внаслідок запеклих боїв у Луганській області окупаційним формуванням вдалося встановити контроль над населеними пунктами Метелкіне та Вороново.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, найважчі бої продовжуються на Донбасі, але окупанти зазнають тяжких втрат у Луганській та Донецькій областях.