RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Витекли десятки тонн мастила: що зараз відбувається на "Азоті" у Сєвєродонецьку

Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай заявив, що російські загарбники знищують з артилерії обласний центр Сєвєродонецьк. Вони регулярно обстрілюють промзону міста, зокрема хімзавод "Азот" мав прильоти весь день, через що сталася масштабна пожежа.

Читайте також у нашій хроніці: Запекла битва за Донбас і знищення російського десанту на півдні: онлайн війни 11 червня

Про це він повідомив в ефірі українського телемарафону "UAРазом".

"Росіяни системно обстрілюють промзону міста, хімзавод "Азот" мав прильоти цілий день. Великим калібром пошкоджено потужності комбінату, стався витік мастильних матеріалів - була масштабна пожежа", - сказав Гайдай.

За його словами, в Луганській області наразі "гарячими" напрямками є з боку Попасної та у Сєвєродонецьку. Гайдай підкреслив, що Сєвєродонецька промзона наразі не заблокована. Також ЗСУ мають перемоги у вуличних боях з окупантами.

"Спостерігаємо за берегом річки Сіверський Донець, через спеку рівень води впав на три метри, вже навіть видно затонулу російську техніку в річці біля Білогорівки. Є імовірність, що орки намагатимуться переправитися найближчим часом", - додав голова Луганської ОДА.

Крім того, він підтвердив, що окупанти 10 червня обстріляли Врубівку з вогнеметної системи "Сонцепьок". В результаті "палали цілі вулиці".

Раніше ми писали, внаслідок запеклих боїв у Луганській області окупаційним формуванням вдалося встановити контроль над населеними пунктами Метьолкіне та Воронове.

Нагадаємо, російські окупанти повинні повністю захопити Сєвєродонецьк, де вони ніяк не можуть досягти успіху, до 22 червня. Таке завдання поставило перед ними керівництво, яке має слабкість до “сакральних” дат.