RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Трьох іноземців із ЗСУ рашисти хочуть страчувати: кого Україна може обміняти на військовополонених

Двоє британців Ейден Аслін та Шон Піннер, а також марокканець Саадун Брагім потрапили в полон до бойовиків так званої "ДНР", після чого верховний суд терористичного квазідержавного утворення засудив їх до страти. Однак існує можливість обміну іноземців на кума російського диктатора Віктора Медведчука.

Читайте також: Обмін неприкаяного: чи потрібен Кремлю Медведчук

Про повідомили в британському таблоїді Sunday Express з посиланням на джерела в українському уряді. Варто зауважити, що на офіційному рівні такої інформації ще немає.

Британці мають українське громадянство, а марокканець - ні. Проте усіх трьох спробують врятувати від смертної кари, яка дозволена на території ОРДЛО і була призначена іноземцям за нібито воєнні злочини проти РФ.

За даними таблоїда, переговори щодо такого обміну іноземців на Медведчука з країною-агресором РФ ще не велися, однак цей варіант розглянуть. Разом з цим у Києві нібито не впевнені, що кум російського диктатора цікавить Кремль.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США у відповідь на винесення смертного вироку трьом іноземцям у "ДНР" закликав Росію дотримуватися норм гуманітарного права та відмінити вирок фіктивного "суду".