RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Британська розвідка назвала найважливіший фактор війни на Донеччині

Триває 110 доба повномасштабної російсько-української війни - зараз основні зусилля російських окупантів спрямовані на захоплення Сєвєродонецька та виході на адмінкордони Луганської області.

Міністерство оборони Великої Британії опублікувало зведення про ситуацію на фронті станом на 13 червня.

За даними британської розвідки, протягом найближчих місяців форсування річок для російського окупаційного війська, ймовірно, буде одним з визначальних факторів у ході повномасштабної війни.

До того ж, щоб досягти успіху в поточній оперативній фразі наступу на Донбас, країні-агресору Росії доведеться або завершити амбітні флангові дії, або здійснити штурм переправи через річку.

Варто зауважити, що ЗСУ часто зносили мости перед тим, як вони відступали, а росіяни намагалися створити складну координацію для великомасштабного переходу через річку під вогнем української артилерії.

Нагадаємо, що основний 90-кілометровий центральний сектор російської лінії фронту на Донбасі лежить на захід від річки Сіверський Донець.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни перекинули в Сєвєродонецьк до семи БТГр та мають десятикратну вогневу перевагу, але навіть у таких умовах ЗСУ вдалося зупинити ворога.