RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Окупанти у Сєвєродонецьку зробили велику дурість: у ISW вказали на їх прорахунок

Боротьба за Сєвєродонецьк триває – окупанти зруйнували два мости через річку Сіверський Донець і тепер мають проблеми з переправою, а українські військові наразі контролюють завод "Азот".

Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що головною метою рашистів залишається оточення українських військових сил на сході України та абсолютне захоплення Донецької та Луганської областей.

Станом на 12 червня російські війська продовжували наземні атаки у Сєвєродонецьку та його околицях під прикриттям вогню важкої артилерії, але повного контролю над містом їм встановити не вдалося – українські військові контролюють промислову зону "Азоту".

За словами голови Луганської обласної державної адміністрації Сергія Гайдая, російські війська зруйнували два мости через річку Сіверський Донець між Сєвєродонецьком та Лисичанськом та інтенсивно обстрілюють третій.

Інститут вивчення війни підкреслив, що російські війська, в принципі, повинні прагнути захопити мости, а не зруйнувати їх, оскільки в минулому вони вже мали кілька невдалих переправ через річку Сіверський Донець.

Можна припустити, що таким чином вони сподіваються зловити українських захисників у пастку в Сєверодонецьку, відрізавши їхній відступ, але вигода від лову щодо невеликої кількості військовослужбовців України залишається для рашистів сумнівною, порівняно з можливою повноцінною переправою через річку.

"Росіяни, ймовірно, очікують, що натомість зможуть вирватися зі своїх позицій або навколо Тошківки, або з Попасної на північ, а потім оточити Лисичанськ або атакувати його із західного берега Сіверського Дінця, тим самим усуваючи необхідність захоплювати мости або проводити зустрічну переправу. Російські війська провели ще одну невдалу атаку на Тошківку, яка, ймовірно, є спробою відновити їхній рух на північ до Лисичанська на західному березі", - резюмували в Інституті.

Раніше ми писали, що російське керівництво поставило перед окупантами завдання повністю захопити Сєверодонецьк до 22 червня.