RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Окупанти прорвалися під Сєверодонецьком, але артилерія ЗСУ їх "денацифікувала"

У неділю, 19 червня, російські окупанти робили спроби прорватися в районі Тошківки, але українська артилерія порушила їх плани.

Читайте також нашу хроніку: Нові удари по Харкову та постачання зброї Україні: онлайн подій війни 19 червня

Про це повідомив голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай у коментарі "Еспресо". Відповідне відео він опублікував на своєму каналі у Telegram.

У Сєвєродонецьку продовжуються запеклі бої за місто, рашисти і там несуть масові втрати.

"Достатньо потужний сьогодні (російські бойовики - "Апостроф") намагалися зробити прорив в районі населеного пункту Тошківка. Частково вони мали успіх, але потім відпрацювала наша артилерія. На сьогоднішній день можна сказати, що спроба прориву не вдалася", - заявив Гайдай.

За його словами, окупанти намагалися прорватися у відповідному районі за допомогою десятків одиниць важкої техніки. Але українські захисники відбили атаку та завдали значних втрат ворогу.

Голова Луганської ВА також додав, що Лисичанськ знаходиться під постійними ворожими обстрілами, але залишається під українською владою. Також продовжується "тиха" евакуація населення, щоденно завозяться гуманітарні вантажі.

Тошківка

Раніше ми писали, 19 червня бійці з Нацгвардії знищили бойову машину піхоти російських окупантів у районі Сєвєродонецька точним ударом з артилерії. Окупаційні війська продовжують нести втрати як і у військовій техніці, так і в особовому складі.