RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Строковиків, які вижили на крейсері "Москва", хочуть знову відправити воювати

Батьки матросів-строковиків, які вижили після знищення ЗСУ флагмана ЧФ крейсера "Москва", вимагають не відправляти їхніх дітей у зону бойових дій знову. До того ж матросів досі не перевели на сушу й тримають їх на 40-річному сторожовому кораблі "Ладний".

Про це повідомили в росЗМІ.

Вони звернулися до військової прокуратури окупованого Севастополя, Комітету солдатських матерів та уповноваженого з прав людини РФ зі скаргою, що попри обіцянки, матросів-строковиків не перевели на сушу, а утримують на сторожовому кораблі "Ладний", який потребує ремонту та непридатний для походів.

"Є інформація від військовослужбовців про подальший вихід у море для участі у СВО (повномасштабній війні РФ проти України, – ред.) сторожовий корабель "Ладний" приблизно 30 червня. Просимо провести перевірку щодо можливої участі ВКР (сторожовий корабель, — ред.) "Ладний" у СВО (повномасштабній війні РФ проти України, – ред.) з екіпажем, у складі якого перебувають військовослужбовці строкової служби", - написано в документі.

У документі вказано, що на кораблі перебувають 49 строковиків із затонулого крейсера "Москва", які не хочуть продовжувати брати участь в активних бойових діях після того, як Збройні Сили України двома ракетами "Нептун" їх розгромили. Їхні батьки стверджують, що матроси отримали бойові психічні травми внаслідок катастрофи, тому їх не можна допускати до бойових дій.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що батько загиблого на крейсері "Москва" строковика звинував командування у злочинних діях. Замість того, щоб відбуксирувати підбитий флагман ЧФ у порт окупованого Севастополя, росіяни відправили його до півдня Чорного моря та втопили разом із пораненими моряками.