RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

ЗСУ змушені відійти від Сєвєродонецька: важливі подробиці

У Сєвєродонецьку вже довгий час йдуть жорстокі бої, там загинула велика кількість окупантів, але зараз ЗСУ змушені відійти від Сєверодонецька, оскільки перебування на розбитих позиціях загрожує великою кількістю жертв і не має сенсу.

Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram-каналі.

"На жаль, доведеться відводити наших військових із Сєвєродонецька, тому що перебувати на розбитих позиціях немає сенсу - зростає кількість загиблих", - сказав він.

Гайдай додав, що росіяни обстрілюють Сєвєродонецьк практично щодня протягом чотирьох місяців. Інфраструктуру міста повністю знищено, пошкоджено чи зруйновано 90% будинків.

Крім того, окупанти наступають з боку Золотого та Тошківки у бік іншого міста – Лисичанська. На його околиці проникли ворожі ДРГ, але були витіснені українськими захисниками.

За словами голови Луганської ОВА, зі Старобільська у напрямку Лисичанська виїхали шість установок для запуску ракет "Точка-У".

"Апостроф" публікував зведення Генштабу ЗСУ на ранок 24 червня, у ньому сказано, що ворог продовжує наступ для захоплення Донецької та Луганської областей.