RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Всупереч фантазіям роспропаганди: вид на ТЦ та завод у Кременчуці з супутника та дрону

Намагаючись виправдатися за ракетний удар по ТРЦ у Кременчуці і загибель мирних жителів, російська пропаганда заявила, що удару було завдано нібито по ангарах з озброєнням і боєприпасами, що надійшли від США і європейських країн, в районі Кременчуцького заводу дорожніх машин "Кредмаш".

Однак у мережі з'явилися фото, які спростовують цю зухвалу брехню.

Міноборони РФ заявило, що нібито в результаті "високоточного" удару були вражені "зброя і боєприпаси західного виробництва, зосереджені на складській території для подальшого відправлення українського угруповання військ на Донбасі". А детонація боєприпасів, що зберігалися до західної зброї, нібито викликала пожежу в розташованому поруч торговому центрі, що "не функціонував".

Разом з тим, на фото з супутника та дрону видно за 200 метрів на північ від руїн ТЦ непошкоджені цехи та будівлі заводу "Кредмаш", на відкритому майданчику - непошкоджена продукція заводу (дорожні машини), праворуч видно щось схоже на звалище, теж без ознак пожежі чи детонацій.

Як повідомляв "Апостроф", за кілька днів до завдання ракетних ударів російськими військами по Кременчуцькому "Амстору" торгово-розважальний центр перестали закривати під час повітряної тривоги - адміністрації закладу загрожує кримінальна відповідальність.