RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Звільнення острова Зміїний: як це стало можливим

Операцію зі звільнення острова Зміїний було проведено успішно, в тому числі завдяки наявності систем вогневого ураження, наданих Україні західними партнерами. Також свою роль відіграла майстерна робота українських льотчиків та артилеристів.

Про це “Апострофу” розповів військовий журналіст, полковник ЗСУ Владислав Селезньов.

"Саме за допомогою систем, а також за підтримки спритних дій українських льотчиків було проведено цю операцію. Вона була дуже тривалою в часі. Час від часу ми чули від представників ЗСУ, що не потрібно поспішати із заявами та висновками. Бойова операція зі звільнення українського острова Зміїний від окупантів тривала якийсь час, відбувалися дії для того, щоб знищити всіх ворожих окупантів", – пояснив Селезньов.

За його словами, рашистам було складно утримувати острів, оскільки все українське узбережжя посилено протикорабельними засобами. Як наслідок, окупанти не могли підтримувати та посилювати свій контингент на Зміїному за допомогою кораблів та катерів.

"Вони були змушені застосовувати авіаційну компоненту. Літаки та вертольоти працювали на те, щоб забезпечити потреби цього гарнізону на острові Зміїний, але й тут не склалося. Адже майстерна робота українських артилеристів дозволила знищити всі елементи ворожої інфраструктури для того, щоб вони не могли залишитися на цьому острові", – зазначив військовий.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Добра воля чи ганебна втеча: чому рашисти втекли зі Зміїного