RU  UA

Рятувальники розповіли, як триває розбір завалів після ракетного удару під Одесою

У селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області рятувальники продовжують розбирати завали після російського ракетного удару, завданого у ніч на 1 липня. Одна з ракет влучила у багатоповерховий будинок, дві - у базу відпочинку. Загинула 21 людина, у ДСНС не мають надій знайти когось в живих.

Про це розповіла "Апострофу" глава пресслужби управління ДСНС в Одеській області Марина Мартиненко.

За її словами, говорити про те, що кількість жертв більше не зростатиме - нема підстав. Під завалами ще можуть бути люди.

"Такої надії зараз немає, тому що продовжуються роботи. За нашою інформацією, ще одна людина знаходиться під завалами. Тому рятувальники продовжують роботу з ліквідації надзвичайної ситуації, обстрілу, щоб знайти ту людину", - зазначила вона.

Стосовно удару по житловому будинку - він був заселений наполовину, йдеться про 150-160 людей. Наразі складають відповідні списки, хто міг проживати у будинку, опитуючи місцевих жителів.

"Ми намагалися сьогодні робити списки через знайомих, сусідів - що це за люди, і скільки їх може бути. Наразі вже в житловому будинку людей не повинно бути. Але роботи продовжуються, розбирання завалів продовжується і в житловому дев'ятиповерховому будинку, і на базі відпочинку", - зауважила вона.

Щодо бази відпочинку - там триває пошукова операція, під завалами може бути одна людина. Пошукові роботи припинять тільки-но її буде виявлено.

"Рятувальники припинять свою роботу після того, як буде знайдено цю останню людину. Далі роботи будуть продовжуватися, але вже іншими службами, зокрема, й комунальними. Рятувальники будуть працювати доти, доки ще є інформація про те, що людина перебуває під завалами", - наголосила вона.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Спеціально вбивають українців, вбивають наших людей - речниця ДСНС про ракетний удар по Одеській області