RU  UA

Мстяться за свою безсилість: мер Миколаєва розповів, чому росіяни обстрілюють місто

Росіяни з особливою жорстокістю регулярно обстрілюють Миколаїв: вранці 15 липня вони завдали найпотужніших ракетних ударів по найбільших університетах міста. На думку мера міста Олександра Сенкевича, окупанти мстяться місту за те, що не мають успіху у наземних операціях.

Про ситуацію в місті і причини обстрілів він говорив в ефірі Апостроф TV.

"Ви знаєте, Миколаїв за весь час війни, а сьогодні вже 142-й день, наше місто не обстрілювали 21 день. Тобто, майже щодня нас обстрілюють кількістю снарядів від чотирьох до двадцяти. Таке враження, що Миколаїв вони розкреслили по клітинках і просто обстрілюють все місто, щоб обстріляти кожен район", - розповів він.

Сенкевич зазначив, що дехто, напевно, вже й звик, що Миколаїв під обстрілами. Про нього не так часто говорять як про міста, куди влучає раз на місяць чи раз на три місяці. Проте миколаївці їдуть із міста, на сьогодні із 500 тисяч мешканців залишилося близько 230 тисяч. Він додав, що рекомендує миколаївцям залишити місто, поки воно перебуває під обстрілами.

Мета російських обстрілів - помста та залякування місцевих жителів, проте вони досягають протилежного ефекту.

"Я пов'язую це з тим, що росіяни не мають успіхів у наземній операції. Тому вони просто мстяться за свою безпорадність і обстрілюють наше місто всіма можливими снарядами, щоб впливати, в тому числі і на місцевих жителів, які будуть говорити "Давайте вже закінчимо війну, давайте здамося" або щось таке. Але цього не буде, ми йдемо до перемоги, до кінця росіян в Україні", – резюмував мер Миколаєва.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Ненависть до росіян зростає з кожною ракетою – мер Миколаєва.