RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Вінниці попрощалися із убитою росіянами 4-річною Лізою: фото

У неділю, 17 липня, у Вінниці рідні, друзі та місцеві жителі прийшли до Спасо-Преображенського кафедрального собору провести в останню путь 4-річну Лізу Дмитрієву, яка загинула під час ракетного обстрілу міста 14 липня, повертаючись із мамою від логопеда.

Про це повідомляє "Суспільне Вінниця".

До собору, де провели церемонію прощання, прийшли десятки містян, які хотіли висловити свої співчування та підтримати родину загиблої дівчинки. Маленьку Лізу поховали на міському кладовищі на Сабарові. Під час церемонії прощання двоє скрипалів зіграли "Червону калину" на її улюбленому музикальному інструменті.

Колега бабусі дівчинки Гелена Сидоренко розповіла, що також за Лізою буде сумувати її пес мопс, який завжди був з нею.

"Я згадую, як бабуся розказувала, як вона зранечку прокидається, щоб маму не будити, то до бабусі підходить, розплющує їй очі і каже: "Не спиш". А бабуся робила вигляд, що спить, щоб, можливо, і вона ще поспала, але вона рано прокидалася. У них є собака мопс, не пам'ятаю, як звати, то йому теж буде важко, бо Ліза на ньому і спала, і лежала. Всім важко, сім'ї - найважче", - сказала вона.

Вінничанка Олена Верлан-Кульшенко зазначила, що матір загиблої дитини - Ірина прийшла у свідомість, але не знає багатьох подій, які сталися за цей час, навіть про поховання своєї доньки. Бабуся Лізи - Лариса вже повідомляла журналістам, що внаслідок травми від ракетного удару у Ірини стався шок і вона забула, що її донька померла. Бабуся уточнила, що одразу після обстрілу того дня, Ірина у телефонній розмові на емоціях поінформувала, що доньки її вже немає.

Фото: suspilne.media

Фото: suspilne.media

Фото: suspilne.media

Фото: suspilne.media

Фото: suspilne.media

Фото: suspilne.media

Фото: suspilne.media

Фото: suspilne.media

Фото: suspilne.media

Фото: suspilne.media

Фото: suspilne.media

Раніше "Апостроф" розповідав, 14 липня, внаслідок ракетних обстрілів у центрі Вінниці, потрапили у вогняну пастку 23 невинних мешканця міста, серед них - три дитини. Стало відомо імена цих загиблих.

Також повідомлялося, що мама загиблої під час ракетного удару по Вінниці Лізи – Ірина не померла, а перебуває в лікарні у важкому стані.Окрім того, інформація про те, що жінка втратила кінцівку, не підтвердилася. Мама дівчинки наразі знаходиться в одній із лікарень міста з травмою черева.