RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Їх убила Росія: фото та прізвища жертв удару окупантів по Вінниці

У Вінниці 15 липня оголошено Днем жалоби в місті та області через терористичний акт, який здійснила РФ 14 липня 2022 року у місті під час повномасштабної війни в Україні. Внаслідок ракетних обстрілів у центрі Вінниці потрапили у вогняну пастку 23 невинних мешканця міста, серед них - три дитини. Стало відомо імена цих загиблих.

Про це повідомила у Facebook Аліна Боднар, яка документує злочини російської армії та збирає історії убитих рашистами мирних громадян у групі "Їх УБИЛА росія".

Перелік загиблих під час влучання ракети російських окупантів по об'єктах цивільної інфраструктури Вінниці, зокрема у медичний центр "Нейромед" та Будинок Офіцерів, а також наближену до них територію, 14 липня загинули:

  • Ліза, 4 роки, загинула на місці на вулиці біля медцентру, повертаючись із мамою від логопеда, матір у реанімації. Ліза мала синдром Дауна. Родина переїхала з Києва під час повномасштабної війни в Україні. Перша леді України Олена Зеленська була особисто знайома з дівчинкою. Вона знімалась у цьогорічному різдвяному привітанні разом із Зеленською. За словами першої леді, Ліза була "маленькою бешкетницею", розмалювавши за пів години фарбами як себе, так і всіх оточуючи, включно із дружиною президента України, оператором і режисером.
  • Жарій Максим, 7 років та його матір лікар-стоматолог Рекута Вікторія, 35 років, загинули у клініці "Нейромед" на прийомі у лікаря. У рідному селі Мала Мочулка Теплицького району Вікторію із маленьким сином зустрічали живим коридором.
  • Пяхін Кирило, 8 років, з Херсона, загинув від полум’я в авто, яке стояло біля місця ракетного удару. На момент прильоту він знаходився у машині разом зі своїм дядьком, ще уточнюється знаходження інших людей в авто. Вони чекали разом бабусю Кирила, яка пішла у відділення "ПриватБанку" у Будинку Офіцерів. Вона не постраждала, дядько у лікарні. Хлопчика ще будуть ідентифікувати за допомогою ДНК-експертизи.
  • Кисіль Аліна Андріївна, 25 років, загинула під час виконування робочих обов'язків у відділенні "ПриватБанку" у приміщенні Будинку Офіцерів. Отримала диплом магістра у 2018 році за спеціальністю "Облік і оподаткування" Кафедри економіки, обліку та оподаткування Вінницького навчально-наукового інституту економіки ЗУНУ. Днями вона відзначила свій День Народження.
  • Коваленко Євген, 25 років, звукорежисер з Боярки Київської області, який приїхав у Вінницю, щоб провести благодійний концерт співачки Роксолани. У момент ракетного обстрілу гурт разом з Євгеном налаштовував техніку. Випускник ліцею "Гармонія".
  • Ващук Леся Вікторівна, 04.06.1981 року народження, 41 рік, матір двох дітей. За даними її сторінки у Facebook, вона працювала у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського.
  • Чешківська Світлана, поки немає більше детальної інформації про неї;
  • Гула Катерина, 24 роки, адміністраторка діагностичного медцентру "Нейромед", загинула під час роботи. Про її смерть повідомив брат та адміністрація клініки.
  • Харченко Тетяна, менеджерка діагностичного медцентру "Нейромед", загинула під час роботи;
  • Доценко Володимир, учасник ГО "Дорожній контроль Вінниця", доброволець;
  • Поліщук Віктор, організатор культурних заходів, вінничанин загинув на місці. Його друг Віталій Каблучко перебуває в реанімації, його прооперували. Через дорогу від Будинку офіцерів у клубі "Royal Паб" 14 липня мав відбутися концерт гурту "ВВ" із фронтменом Олегом Скрипкою, який написав у Facebook: "Сьогодні мав відбутися наш концерт на підтримку України в місті Вінниця. Ми мали намір відвідати військових, як це відбувається у кожному місті, куди ми приїжджаємо з благодійними концертами. Ми мали зустріч із організаторами заходу в місці влучення ракети, нас врятувало 10 хвилин часу...".

За словами Боднар, список ще буде доповнюватися.

Фото: facebook.com/bodnar.pro

Доценко ВолодимирФото: facebook.com/bodnar.pro

Гула КатеринаФото: facebook.com/bodnar.pro

Коваленко ЄвгенФото: facebook.com/bodnar.pro

Жарій МаксимФото: facebook.com/bodnar.pro

Кисіль Аліна АндріївнаФото: facebook.com/bodnar.pro

Рекута ВікторіяФото: facebook.com/bodnar.pro

Харченко ТетянаФото: facebook.com/bodnar.pro

Поліщук ВікторФото: facebook.com/bodnar.pro

Пяхін КирилоФото: facebook.com/bodnar.pro

ЛізаФото: facebook.com/bodnar.pro

Ващук ЛесяФото: facebook.com/bodnar.pro

Нагадаємо, 14 липня російські окупанти вдарили ракетами по центру Вінниці, внаслідок чого загинули 23 особи, 30 вважають зниклими безвісти і понад сотню постраждали. У мережі показали відео моменту удару із камер відеоспостереження.

Також повідомлялося, що мама загиблої під час ракетного удару по Вінниці Лізи – Ірина не померла, а перебуває в лікарні у важкому стані. Окрім того, інформація про те, що жінка втратила кінцівку, не підтвердилася.

Раніше ми писали, у Росії спробували знайти виправдання жахливому теракту: у Міноборони країни-агресора заявили про те, що ліквідували учасників "таємної військової наради", яка проходила у Будинку офіцерів.