RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Сліди ведуть в РФ: суд наклав арешт на активи Медведчука та Марченко

Суд з ініціативи Служби безпеки заарештував додаткові активи проросійського політика Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко, якими керували з Російської Федерації.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Судовим рішенням накладено арешт на:

  • корпоративні права ТОВ із статутним капіталом 38 мільйонів гривень;
  • банківські рахунки на 1,3 мільйона гривень;
  • дві земельні ділянки площею три та п'ять гектарів;
  • приміщення двох готельних комплексів на 4,5 і 2,4 тисячі квадратних метрів.

В СБУ зазначають, що бенефіціарними власниками даних активів є громадянин РФ, Медведчук і Марченко.

За версією слідства, схема полягала у заведенні коштів з російських банків на зареєстроване в Україні ТОВ, власником якого є російський громадянин. Кошти надходили під виглядом потреб на утримання та оплату оренди двох готельних комплексів на Івано-Франківщині та Закарпатті, через українські компанії, які належать Марченко.

"У ході досудового розслідування СБУ отримала беззастережні докази, що управління ними здійснювалося безпосередньо з росії, і встановила весь список цих російських суб'єктів", - кажуть у спецвідомстві.

Досудове розслідування здійснюється за статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 110-2 - фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу чи захоплення держвлади, зміни меж території або держкордону України. ч. 2 ст. 209 - легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Нагадаємо, що 12 квітня в Україні було затримано кума Володимира Путіна, народного депутата Віктора Медведчука. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти його на полонених українців.

Також ми писали, що РФ не планує обміну затриманого Службою безпеки колишнього лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука на полонених українських військових. Екс-лідер проросійської партії перестав цікавити керівництво Росії.