RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Росіяни панікують: військовий експерт оцінив шанси ЗСУ на визволення Херсона

Аналізуючи повільний, але впевнений наступ ЗСУ в Херсонській області, росіяни починають панікувати і терміново коригувати плани - шанси на звільнення південної області досить високі.

Про це розповів колишній міністр оборони України та голова Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк, інформує Новий час.

Він зазначив, що зараз українська армія почувається впевненіше, оскільки західна зброя надходить швидше і вже є певна її кількість. Російська армія, навпаки, починає панікувати.

"Ми бачимо дуже серйозні спроби перекидання техніки, військ на південь. Це впливає на перебіг подій на сході, тобто вони можуть фактично здійснювати наступ лише на одному операційному напрямі. Ми це знали, починаючи з квітня", - розповів Загороднюк.

За його словами, окупанти терміново коригують плани, намагаються зрозуміти, що їм робити і перебувають у вкрай некомфортному стані для себе.

"Звідти ми чуємо і заяви про переговори, якісь припинення вогню, тому що вони розуміють, що їм не вдасться, на відміну від України, тримати напругу на кількох операційних напрямках", - додав голова Центру оборонних стратегій.

Він також наголосив, що шанси на звільнення Херсона досить високі, проте однозначно це стверджувати наразі це не можна.

"Це залежить від великої кількості змінних умов, і ми точно не знаємо, які нам вдасться використати. Але точно ми зараз ускладнюємо життя російських загарбників порівняно з тим, що вони на це не розраховували ще зовсім недавно", - підсумував Загороднюк.

Раніше ми писали, як, за словами експерта, буде звільнено Херсон.