RU  UA

Жертв могло бути більше: влада попередила про загрозу нових вибухів на пляжах Одеси

Через нехтування правилами безпеки у Затоці Одеської області 14 серпня під час купання двоє людей підірвалося на мінно-вибуховому пристрої, ще один чоловік загинув у лікарні. Постраждалих могло бути значно більше, а небезпека на південних пляжах країни під час війни залишається.

Про це речник Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив в ефірі Апостроф TV.

За його словами, трагедія сталася через нехтування забороною купатися у морі.

"На жаль люди приїжджають з різних регіонів і йдуть на море купатися – це нехтування правилами. Міни прибиває до берега і це дуже небезпечно для життя", - заявив Братчук.

Він додав, що уламки ворожих ракет можуть падати над морем і пляжами під час роботи ППО, що є дуже небезпечним.

На думку речника Одеської ОВА, під час воєнного стану не завадило б впровадити кримінальну відповідальність за недотримання правил безпеки.

"Треба карати людей, які нехтують правилами або для тих, хто влаштовує відпочинок на пляжах. Купатися заборонено, відпочивати на пляжах заборонено, під час тривоги треба йти в укриття. І треба жорстко реагувати на тих, хто нехтує", - резюмував Братчук.

Раніше ми писали, що у Затоці Білгород-Дністровського району Одеської області в прибережних водах Чорного моря вибухнула міна, внаслідок чого 30-річному чоловікові відірвало голову.