RU  UA

Крим приречений стати новою Чорнобаївкою: військовий пояснив вибухи на півострові

У Криму все частіше почали чути "бавовну" - ЗСУ націлені звільнити півострів від рашистів і він ризикує перетворитися на нову Чорнобаївку.

Таку думку у спецефірі Апостроф TV висловив полковник у відставці Андріан Галач.

За його словами, росіяни опинилися перед дуже складним вибором, їм потрібно або повністю перебудувати свої стратегічні та логістичні маршрути, або зробити так, як вони чинили в Чорнобаївці. Тобто спробувати захиститися мінімальними зусиллями і змиритися з тим, що ЗСУ завдаватиме нових і нових ударів.

Варто зазначити, що днями Володимир Зеленський закликав громадян не перебувати поряд із військовими аеродромами та військовими об'єктами в Криму і порадив взагалі виїхати з окупованого півострова, що, ймовірно, варто розцінювати як "анонс" можливої нової "бавовни". Галач наголошує, що військові об'єкти на території Криму завжди були спокусливою метою для українських збройних сил, але раніше не було можливостей працювати на такі великі відстані.

"Ці потужні удари, які ми завдали один за одним, говорять про те, що ми відкрили сезон полювання на хижаків у Криму, і ця ліцензія на полювання безстрокова. Ми її використовуватимемо доти, доки не звільнимо всю територію України від рашистів", - пояснив полковник у відставці.

При цьому він додав, що не варто недооцінювати росіян і вважати їх поголовно тупими.

"Коли ми почали завдавати ударів по Чорнобаївці, росіяни так само опинилися перед вибором, або повністю перебудувати модель логістичного постачання, або вживати дуже дорогих і тривалих заходів, або змиритися з тим, що час від часу їх накриватиме, але проте вони зможуть виконувати свої завдання. І поки не були перекриті логістичні шляхи, насамперед Антонівський міст, вони в принципі компенсували ті удари, які ми завдавали Чорнобаївці", - зазначив Андріан Галач.

Він додав, що у ситуації з Чорнобаївкою рашисти обрали варіант посилення протиповітряної оборони, скорочення часу зберігання техніки та швидкої її передачі. Вони хотіли обійтися малою кров'ю, але природний та інфраструктурний ландшафт на Херсонщині не дозволяв їм використовувати іншу альтернативу.

Повну версію інтерв'ю читайте тут: Україна відкрила сезон полювання на хижаків у Криму - полковник ЗСУ