RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Наводили ворожі ракети на Запоріжжя: СБУ викрила коригувальників ворога

У Запорізькій області викрили групу головного управління генерального штабу ЗС РФ (відомого як ГРУ), яка збирала дані про дислокацію та переміщення ЗСУ на півдні.

Про це повідомляє СБУ у Telegram-каналі.

Зазначається, що організаторкою угрупування стала жителька тимчасово окупованого Мелітополя, яка була завербована російською спецслужбою для проведення підривної діяльності. Слідство визначило, що її чоловік також входить до складу окупаційного угруповання рф і бере безпосередню участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ на південному фронті.

Аби збирати необхідні дані, жінка залучила свекра, який мешкав в обласному центрі. Він мав здійснювати зовнішнє спостереження за переміщенням українських військ і робити фотофіксацію об’єктів.

Отриману від родича інформацію зрадниця передавала окупантам для планування і підготовки серії ракетно-артилерійських обстрілів по місту.

Раніше ми писали, що у селі Ясногородка Макарівського району на Київщині затримали велику групу диверсантів. Декілька чоловіків спробували втекти, але також були затримані.