RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Дружину Медведчука позбавили ласого шматочка землі у курортній зоні: що відомо про справу

У Львівській області накладено арешт на 3 земельні ділянки загальною вартістю понад 2 млн грн, які належать дружині Віктора Медведчука Оксані Марченко. Наразі йде їх передача під управління держави.

Там він теж не потрібен: у Росії не збираються обмінювати Медведчука

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За попередньою інформацією, у 2009 році місцева райдержадміністрація незаконно передала земельну ділянку у Карпатах із державної власності приватному підприємству. При цьому не було зроблено жодних змін у Книзі записів про державну реєстрацію державних актів на право власності.

Після цього до офіційних документів було внесено свідомо недостовірні відомості. Земельну ділянку розбили на 3 окремі ділянки та оформили їх як власність компанії, після чого розпочали будівництво об'єктів туристичної інфраструктури.

Встановлено, що кінцевим бенефіціаром компанії є Оксана Марченко, внесена до списків санкцій РНБО.

Наразі нерухомість заарештована, йде процес її передачі під управління Національному агентству з виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Раніше суд з ініціативи Служби безпеки заарештував додаткові активи проросійського політика Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко, якими керували із Російської Федерації.