RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

НАБУ прийшло з обшуками до Коломойського: журналісти дізналися подробиці

У неділю, о 5:00 ранку, 18 вересня, поліція прийшла з обшуками до олігарха Ігоря Коломойського за місцем його проживання на курорті Буковель по справі про заволодіння майном і коштами компанії "Укрнафта" на майже 13 млрд гривень в цінах 2015 року.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на свідків події, а також це підтвердили виданню джерела в НАБУ.

Правоохоронці внаслідок обшуку вилучили у Коломойського документи, гаджет, а також завантажено його вміст.

За словами співрозмовника з НАБУ, це був "чи не вперше на їхній пам'яті обшук, про який нікого не попереджали".

Справа розглядається за статтею про "заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах". Підозри тоді так і не підписали у 2019 році, але цього року це зробив новий керівник САП Олександр Клименко.

Хоч олігарх і не проходить у справі як обвинувачений, підозру не оголошували, однак він співвласник "Укрнафти". Прокурори САП та детективи НАБУ оголосили підозру щодо фінансових махінацій ексголові правління цієї компанії, ексзаступниці керівника управління з продажу нафти, газу та продуктів нафто і газопереробки "Укрнафти", екскерівниці відділу контролю за обліком та поставками нафти й нафтопродуктів даної компанії та ексдиректорам п’яти комерційних підприємств, одного з яких вже затримано.

Варто зазначити, що Коломойський з Геннадієм Боголюбовим та Ігорем Палицею володіють 40% "Укрнафти", а 60% відійшли державі в особі НАК "Нафтогаз". Хоч само керівництво НАК багато разів стверджувало, що з 2015 року повністю контролює "Укрнафту", інші джерела цього не підтверджували. Як уточнили журналістам видання ZN.UA джерела у пресслужбі Ігоря Палиці, на сьогоднішній день він більше не має відношення до цієї компанії та вийшов зі складу акціонерів компанії.

Нагадаємо, Верховний суд України віддав майно державного ПриватБанку на користь компаній, пов’язаних з колишнім співвласником банку Геннадієм Боголюбовим, партнером Ігоря Коломойського.

Раніше ми писали, народний депутат України Сергій Власенко опублікував текст "указу" про позбавлення українського громадянства олігарха Ігоря Коломойського.