RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Окупанти лютують на Херсонщині: виганяють українців із будинків та змушують будувати оборонні позиції

Окупаційні війська ЗС РФ продовжують чинити репресії щодо проукраїнських громадян та мирного населення у Херсонській області.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України від 18 вересня.

За даними командування, Україна продовжує отримувати повідомлення про те, що на окупованих ЗС РФ територіях здійснюються репресії по відношенню до мирного населення та проукраїнських громадян.

Зокрема, як зазначає Генштаб, в Приозерному та Трифонівці російські загарбники примусово виселяють мешканців з їх приватних помешкань. Більш того, ЗС РФ погрожують вбивствами мирним громадянам у районі населеного пункту Чонгар.

За наявною інформацією, російські загарбники примушують місцеве населення брати участь у фортифікаційному обладнанні позицій, очікуючи, ймовірно, контрнаступ ЗСУ на Херсонському напрямку.

Раніше ми розповідали, що увечері 17 вересня в окупованому Херсоні сталася стрілянина. Окупаційна адміністрація та росЗМІ повідомили, що російські загарбники ведуть бій з українською ДРГ, яка нібито потрапила до непідконтрольного Києву населеного пункту.

Пізніше з’явилася інформація, що ЗС РФ інсценували боєзіткнення з українською ДРГ у Херсоні та самостійно влаштували стрілянину для пропагандистського сюжету.