RU  UA

Занадто розслабилися: ЗСУ в Херсоні накрили вогнем казарми окупантів

Ввечері 18 вересня Збройні Сили України завдали удару по розташуванню російських казарм і Росгвардії в тимчасово окупованому Херсоні.

Про це в етері Апостроф TV повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

Українські військові вже вдруге вдарили у місце розташування Росгвардії й казарм російських окупантів на вулиці Пестеля в центрі Херсона. Туди ворог стягнув військову техніку й особовий склад. Росіяни традиційно намагалися сховатися від ЗСУ поблизу цивільних об'єктів у центрі міста, порушуючи закони й звичаї ведення війни й наражаючи на небезпеку мирних українців.

"Вчора ввечері в центрі Херсона відбулась бавовна на вулиці Пестеля – це вже другий раз туди приліт. Саме звідси відзначався взагалі перший приліт по Херсону. Там розташовувалась Росгвардія і казарми. Після першого влучання окупанти розслабились і навіть постягували туди техніку, вважаючи, що центр міста буде для них безпечний", - сказав Хлань.

На місці влучання пролунали гучні вибухи, але російські окупанти у своїх пропагандистських телеграм-каналах й інших джерелах вирішили збрехати про нібито ефективну роботу їхньої ППО. Водночас вони писали, що одна ракета вдарила в кінотеатр "Ювілейний", який знаходиться неподалік дислокації ворога в парковій зоні.

"Але за свідченням очевидців, які вчора мені дзвонили – саме в базі орків було полум’я з димом, і відповідний запах гарі", - запевнив депутат.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ворог під Херсоном відчув снарядний "голод" у результаті ефективної роботи ЗСУ.