RU  UA

Ватажки ЛДНР хочуть "приєднання" до Росії: як це зможе вплинути на перебіг війни

Навіть у разі приєднання "ЛДНР" до Росії на хід війни в Україні це ніяк не вплине.

Про це в ефірі Апостроф TVрозповів військовий експерт Петро Черник.

"З "референдумами" в "республіках" окупанти хочуть діяти таким же чином, як і в Криму – він у їх Конституції є частиною Росії, тепер же Кремль буде говорити, що цілі "СВО" досягнуті, і "братні республіки" стали частиною Росії", - пояснив він.

Проте, за словами експерта, на перебіг війни це не вплине – після ударів ЗСУ по Криму, як застосовував ворог певну лінійку озброєнь, так і робить це далі.

"У них є лише один козир – зброя масового ураження. Дійсно, є ще й велетенський запас авіабомб, які вони не можуть використовувати – але і не зможуть, бо треба заходити в наш повітряний простір, а українську система ППО в якості зросла кратно, у нас лишилося буквально одна ракета, яку не можемо збити – "Кинжал", але їх лишилось менше 40", - підкреслив Черник.

Він також зазначив, що пропаганда в Росії зараз на такому рівні, що там можуть представити як "перемогу" будь-що – навіть свій вихід з України, сказавши щось на кшталт "знищення потенціалу української армії".

"Росія перебуває у стратегічній пастці, і вони думають як з неї вийти, не варто недооцінювати противника", - резюмував військовий.

Нагадаємо, у понеділок, 19 вересня, т.зв. "громадська палата ЛНР" звернулася до лідера місцевих бойовиків Леоніда Пасічника з вимогою негайно провести "референдум" про приєднання до Росії.

Варто зазначити, що ці заяви пролунали на тлі контрнаступу Збройних Сил України на кордонах Донецької та Луганської областей. Військовий оглядач Денис Попович назвав цю ситуацію "багатоходівкою" і заявив, що її автори "хочуть убити двох зайців".

Раніше ми писали, що Росія не поспішає проводити псевдореферендуми на окупованих територіях Херсонської області з можливих трьох причин.