RU  UA

Ситуація напружена, але контрольована: у ЗСУ розповіли про обстановку на Запорізькому напрямку

Ніч на 22 вересня на запорізькому напрямку пройшла неспокійно, інтенсивність бойових дій не знижується. Вранці російська армія завдала ракетного удару по Запоріжжю.

Про ситуацію на запорізькому напрямку розповів комбат 98 батальйону ТрО "Азов" Родіон Кудряшов в ефірі Апостроф TV.

"Намагаються тиснути на передній край за допомогою всього озброєння, у тому числі авіації. Ситуація напружена, але стабільна і контрольована військом", - описав ситуацію він.

Кудряшов додав, що Енергодар окупанти триматимуть до останнього для впливу з переговорів та переваги на цій ділянці фронту.

"Ми робитимемо поступові, але планові ходи, щоб звільнити буферну зону і звільнити цей важіль, яким тероризує Росія всю Європу та світ", - зазначив комбат.

Окупанти також готуються до проведення псевдореферендумів на окупованих територіях Запорізької області.

"Максимально загнати людей в одну точку, закошмарити, зламати їхній дух, щоб вони ухвалили під дулом кулемета певні рішення. Також вибудувати бюрократичний контроль за допомогою сил у тому числі на окупованих територіях, щоб звідси ніхто не поїхав і території не залишилися порожніми. Терористи голосно говорять про референдум та мобілізацію", - розповів Кудряшов.

Як писав "Апостроф", раніше військовий експерт Олег Жданов оцінив ризик відновлення окупантами наступальних дій на Запорізькому напрямку.