RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

"Голосують" де доведеться: як проходить перший день "референдуму" на окупованих РФ територіях, відео

З п'ятниці, 23 вересня, окупанти розпочали проведення псевдореферендумів про приєднання до Росії на окупованих територіях українських областей - Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької. Так зване "голосування" проходить прямо на вулицях, працюють "виїзні дільниці", але бажаючих взяти в ньому участь дуже мало.

"Апостроф" розповідає, як відбуваються російські псевдореферендуми.

"Референдуми" продовжаться до 27 вересня, але російські соціологи вже публікують дані "опитування", згідно з яким нібито 87% людей "підтримують вступ до Росії".


У Донецьку люди неохоче беруть участь у цьому фарсі, "комісіям" доводиться їздити районами і в мегафон буквально просити людей вийти і "проголосувати".


На Луганщині окупанти закрили міста на виїзд, а на кожній "виїзній дільниці" чергують військові з автоматом.

Читайте також: Сходив на "референдум" - отримав термін: яке покарання загрожує українцям за "шабаш" окупантів

Як повідомив голова Луганської ОВ Сергій Гайдай, так звані "комісії" у супроводі озброєних людей ходять будинками. Якщо їм не відчиняють двері – погрожують їх вибити. Якщо у "бюлетені" людина ставить галочку навпроти "ні" – це записують у блокнот. Він додав, що поквартирний/подворовий обхід робиться задля виявлення чоловіків - окупанти просто шукають "гарматне м'ясо".

У Херсоні люди ігнорують псевдореферендум, тож окупанти завезли до міста людей із Криму та Ростовської області.

У Скадовську окупанти змушують комунальників приходити на "дільниці" та "голосувати", вони також роблять поквартирні та дворові обходи.

У Маріуполі людей зупиняють прямо на вулицях і змушують проголосувати. "Виборчі дільниці" окупанти влаштували в магазинах і кафе, позначку в "бюлетені" потрібно ставити під пильним наглядом людей з автоматами. Проте маріупольці масово ухиляються від участі у фейковому опитуванні. Тому "комісії" у складі двох осіб зі скринькою та двох автоматників ходить по квартирах, розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Раніше "Апостроф" розповідав, що українців, яких окупанти вивезли на Камчатку, змушують брати участь у псевдореферендумі.