RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Повна бутафорія та фейк: влада Херсона розвіяла міфи окупантів про успіхи "референдуму"

Дані російських окупантів щодо явки українців на "референдумі" в Херсоні – повна бутафорія і фейк.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів радник міського голови Херсона Роман Головня.

"Вчора в російських пабліках я зустрів інформацію, що явка на "референдумі" склала 65%. Незрозуміло, від якої кількості вони підраховували и вивели цю цифру, тому що реально нам сьогодні важко звести цифри скільки змушені були залишитися на окупованій території Херсонщини", - заявив він.

Читайте також: Розстріл або в'язниця: українець із Херсона розповів, як там проводять "референдум"

За словами Головня, голосування справді відбуваються під дулами автоматів – представники ходять по квартирах, по дворах, через гучномовці закликають голосувати, створюють масовки для того, щоб зробити картинку для російських ЗМІ, що відбувається якесь голосування, але на волевиявлення населення це взагалі не схоже.

Він також наголосив, що випадки агресивної поведінки щодо тих, хто не хоче голосувати, також зафіксовано, проте це поодинокі випадки і є певні погрози с приводу того, що "ми до вам ще повернемося".

Радник міського голови Херсона дав поради тим, хто не хоче брати участь у голосуванні на "референдумі" - максимально усунутися від будь яких контактів з тими, хто займається цією постановкою – тобто, на ці дні поки вони ходять по квартирах і дворах з цим голосуванням, просто постаратися не виходити на вулицю, зробити вигляд, що немає дома.

Раніше ми писали, що було відомо про "референдум" окупантів на ранок 24 вересня.