RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Ходять зі зброєю та змушують голосувати: все, що відомо про "референдум" окупантів на ранок 24 вересня

Російські окупанти проводять так звані "референдуми" з приєднання окупованих територій Донеччини, Луганщини, Запоріжжя і Херсонщини до країни-терориста РФ з 23 до 27 вересня. Озброєні росіяни ходять будинками українців, змушуючи голосувати під дулом автомата і погрожуючи ув'язненням за відмову.

"Апостроф" розповідає про перебіг псевдореферендумів станом на 24 вересня.

Херсонці розповідають, що будинками ходять цілі зграї озброєних російських окупантів, які змушують ставити галочки на бланках. Якщо людина проголосує проти приєднання до РФ, то її ув'язнять, а якщо все ж "за" - чоловікам одразу видадуть російський паспорт і повістку на мобілізацію в окупаційне військо.

Читайте також: У Росії є дві мети: військовий пояснив, навіщо окупантам "референдуми"

Оскільки так звані "референдуми", за даними Генштабу ЗСУ, провалилися через неявку місцевих мешканців, працівники "виборчих дільниць" у супроводі озброєних окупантів збирають підписи безпосередньо в місцях проживання людей. Про ці факти також свідчить відео з камери спостереження, яка зафіксувала, як у під'їзд одного будинку зайшли колаборанти з бланками разом із озброєними "кадировцями".

Водночас російські окупанти й колаборанти вже намалювали підсумки першого дня псевдореферендумів. За їхньою так званою "статистикою", на тимчасово окупованих територіях Донецької області явка нібито становила 23,64%, Луганської області - 21,97%, Херсонської - 15,31%, Запорізької - 20,52%.

Крім того, у Запорізькій і Херсонській областях чоловікам призивного віку, які погодилися взяти російський паспорт, окупаційна "влада" почала роздавати мобілізаційні повістки. Варто зауважити, що за добровільне отримання громадянства РФ на окупованих територіях передбачена відповідальність.

"Наші спецслужби в різний спосіб розкрили списки всіх організаторів референдуму, ми отримали дані всіх тих, хто отримав російські паспорти і всіх тих, хто сприяють окупантам. Ми знаємо їх поіменно. На них усіх чекає багата і цікава біографія попереду", - заявив Арестович в етері "Фейгін LIVE".

Як відомо, псевдореферендуми триватимуть до 27 вересня, а проросійський гауляйтер Єбалицький, який оголосив себе так званим губернатором в Запорізькій області, вже відкриває центри мобілізації, мовляв, тепер кожен охочий чоловік на окупованій території може добровільно вступити в лави Збройних сил країни-терориста РФ, тобто добровільно перетворитися в "гарматне м'ясо".

Раніше "Апостроф" повідомляв, яке покарання загрожує українцям за участь в окупантських "псевдореферендумах".