RU  UA

Окупанти на Луганщині поголовно гребуть чоловіків до армії: ситуація критична

30 вересня ЗСУ повністю оточили російських окупантів у Лимані, посівши населені пункти Дробишево та Ямпіль. Окупанти збільшують концентрацію військ на Донбасі.

Про ситуацію в регіоні розповів голова Сєвєродонецької РВА Роман Власенко в ефірі Апостроф TV.

"Концентрація окупаційних військ збільшується, безпосередньо Сватове, Сєвєродонецьк, Старобільськ стають логістичними центрами, центрами формування оборони окупаційних озброєних підрозділів. Ситуація для ЗСУ непроста, але відстань від Лимана до Сєвєродонецька – гадаю, тут особливих проблем не буде", - зазначив він.

Читайте також: "Мобілізація" по-луганськи: бойовики почали влаштовувати нічні засідки біля під'їздів, фото та відео

Гуманітарна ситуація, за словами Власенка, складна – продуктів та грошей не вистачає. Росіяни не надають у повному обсязі ту допомогу, яку обіцяли.

"Є певні ситуативні успіхи – десь зробили газ, десь воду, але це не має системного характеру. Значна частина людей в очікуванні деокупації та звільнення ЗСУ", - розповів голова Сєвєродонецької РВА.

Він додав, що на територіях, окупованих з 2014 року, склалася критична ситуація - практично не залишилося чоловіків.

"Всіх забирають без жодних пояснень, і їх не турбує доля підприємств, медицини, освіти. Все більше заходять на підприємства, поголовно забирають чоловіків. Не випускають значної кількості мешканців ОРЛО на кордоні з європейськими країнами", - описав реалії Роман Власенко.

Нагадаємо, раніше військовий експерт оцінив шанси ЗСУ відвоювати Донецьк та Луганськ.