RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

ЗСУ стискають кліщі навколо Лимана: у роспропаганди – істерика

Збройні Сили України продовжують брати в оточення Лиман на Донеччині. Прорвавшись до Ставків і траси Торське-Дробишеве, вони заблокували російських окупантів у цьому районі.

У російських пропагандистських медіа назрівають панічні настрої.

Для російського окупаційного війська ситуація під Лиманом вкрай складна, оскільки ЗСУ прорвалися до селища Ставки, що за 7 км від Лиману, а також заблокували Дробишеве (теж близько 7 км до Лиману з півночі). Станом на 29 вересня українські війська атакували під Ямполем і на Торське з метою остаточно перерізати трасу Кремінна-Лиман.

Читайте також: Окупантам у Лимані загрожує повний "котел": як це вдарить по російських новобранцях

Також відомо, що підрозділи ЗСУ зайняли Колодязі, Зелену Долину, Шандриголово, Новосілку та перерізали дорогу Сватово — Макіївка — Терни — Лиман. Разом з цим українські військові провели розвідку боєм у напрямку Зарічного, намагалися наступати на Лиман зі сторони Діброви, залізничної станції Брусино й Старого Каравану.

На думку ворожих ресурсів, мапа бойових дій на Лиманському напрямку на кінець 29 вересня виглядала так:

Пропагандисти зауважують, що кліщі навколо Лимана можуть зімкнутися будь-якої миті, пророкуючи відступ російських окупантів звідти й здачу міста. Крім того, вони пишуть про подальше падіння оборонних позицій російських загарбників у Луганській області.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як виглядають українські карти боїв за Лиман у Донецькій області.