RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

ЗСУ відбили 10 спроб штурму ворога за добу: зведення Генштабу

Йде 224-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, ворог намагається наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стрілка, Зелене, Майорськ, Спірне, Зайцеве, Бахмутське, Бахмут, Курдюмівка, Новомихайлівка та Вугледар.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Минулої доби окупанти завдали 9 ракетних та 6 авіаційних ударів по території України, а також здійснили понад 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню . Зокрема постраждали понад 27 населених пунктів, серед яких Харків, Шиповате, Краматорськ, Бахмут, Майорськ, Гуляйполе, Залізничне, Андріївка, Білогірка, Вознесенськ, Придніпровське.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін.

На інших напрямках противник чинив обстріли:

на Сіверському напрямку – із ствольної артилерії, в районах населених пунктів Писарівка та Голишівське Сумської області;

на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гранів, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ та Біла Криниця;

на Краматорському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Білогорівка, Серебрянка та Спірне.

Читайте також: ЗСУ мають значні успіхи в контрнаступі: карта та дані західних аналітиків

На Бахмутському напрямку росіяни обстріляли райони Соледара, Бахмута, Бахмутського, Одрадівки, Зайцевого, Опитного, Яківлівки та Юріївки.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках від ворожих обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії постраждала інфраструктура понад 24 населених пунктів, зокрема Авдіївка, Водяне, Мар'їнка, Новополь, Ольгівське, Первомайське.

На Південнобузькому напрямку з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії росіяни обстріляли райони населених пунктів Вишетарасівка, Добра Надія, Іллінка, Марганець, Червоногригорівка, Нікополь, Покровське, Велике Артакове, Андріївка, Степова Долина, Безіменне, Мирне, Луч, Широке, Білогірка та Лозове.

Втікаючи з Херсонської області, ворог минує об'єкти інфраструктури та приватні приміщення, забороняє будь-яке переміщення місцевих жителів.

У Генштабі розповіли, що у лікарнях Євпаторії в окупованому Криму не вистачає медичних засобів для лікування поранених військових РФ.

Є в Росії проблеми і з мобілізацією: мобілізованих з навчального центру Молькіно Краснодарського краю відправили назад до Приморсько-Охтарська через неможливість розмістити, одягнути та нагодувати їх.

Російська окупаційна влада намагається поповнити втрати за рахунок призову місцевого населення тимчасово окупованих територій України. Чоловіків із Луганська, без проведення медичної комісії та підготовки, після мобілізації одразу спрямовують на доукомплектування підрозділів, які зазнали найбільших втрат.

Увечері 3 жовтня, Сили оборони України завдали ударів по понтонній та поромній переправах через річку Дніпро у Херсонській області.

Підтверджено знищення зенітного ракетного комплексу С-300 у районі Токмака, а також поразку ворожих позицій у районах населених пунктів Гуляйполе та Горіхів Запорізької області.

Українська авіація протягом доби завдала 17 ударів.

Підтверджено ураження:

  • 4 опорні пункти,
  • 11 районів зосередження озброєння та військової техніки,
  • 2 зенітних ракетних комплекси противника.

Також наші підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках збили один вертоліт та 2 БПЛА ворога.

Ракетні війська та артилерія вразили:

  • 2 пункти управління,
  • 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки,
  • 1 зенітний ракетний комплекс,
  • бруківку та понтонну переправу ворога.

Як повідомляв "Апостроф", при звільненні Лимана ЗСУ знищили елітну бригаду ГРУ.