RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

24 червня

Всі новини

Підрив Кримського мосту: у РФ знайшли "винного" в Україні та отримали жорстку відповідь

Спочатку пошуком "винних" у підриві Кримського мосту займався російський диктатор Путін особисто, а зараз ця справа перейшла до кремлівської спецслужби ФСБ, яка звинуватила у вибухі начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова і його так званих "спільників".

Про це йдеться в заяві ФСБ країни-терориста РФ.

У заяві путінської спецслужби написано, що ФСБ спільно із Слідчим комітетом встановила особу організатора підриву на Кримському мосту, яким нібито виявився Кирило Буданов, а допомагали в цьому так звані "12 співучасників".

Читайте також: "Знищити" Україну: Медведєва прорвало після вибуху на Кримському мосту

Крім того, російські спецслужби доповіли про затримання восьми так званих "співучасників" підриву Кримського мосту й опублікували "документ" із даними цих людей. Відповідно до російської дезінформації, серед затриманих 5 громадян РФ, 3 громадяни України та Вірменії.

Щодо того, як провезли вибухівку, то ФСБ вигадала наступну версію: вибуховий пристрій у вантажівці закамуфлювали в рулони з плівкою. Однак фотодокази, які наводить спецслужба, суперечать таким твердженням.

На фото видно, що на рентгені не зафіксовано заднього запасного колеса, яке присутнє у вантажівки на кадрах із камери відеоспостереження. Водночас те переднє запасне колесо, що відображається на рентген знімку, дивовижним чином зникло на фото із камери відеоспостереження.

На думку ФСБшників, рулони плівки з вибухівкою відправили з Одеси ще в серпні до Болгарії, а потім вони проїхалися з Грузії до Вірменії, з якої вже й потрапили на Кримський міст.

У зв'язку з цим у Головному управлінні розвідки України спростували інформацію й відмовилися детально коментували чергові провокативні заяви країни-терориста РФ.

"Вся діяльність ФСБ і Слідчого комітету РФ — нісенітниця. Це фейкові структури, які обслуговують режим Путіна, тому коментувати їхні чергові заяви ми не будемо", сказав Суспільному представник пресслужби ГУР МО Андрій Юсов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що колишній КДБшник вказав на "російський слід" у підриві Кримського мосту, оскільки це було вигідно для Путіна.