RU  UA

Це вигідно Путіну: екс-КДБшник вказав на "російський слід" у підриві Кримського мосту

Підрив на Кримському мосту міг бути виконаний за наказом Путіна для подальшої ескалації повномасштабної російсько-української війни.

Про це в етері Апостроф TV заявив колишній співробітник КДБ СРСР та Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Жирнов.

За його словами, вибух на Кримському мосту, який нібито повинні були охороняти з космосу, води й землі, може бути ескалацією зі сторони Путіна, оскільки після підриву вантажівки нікого з керівництва спецслужб не звільнили: ні Бортнікова,ні Золотова, ні навіть начальника ФСБ Краснодарського краю і Криму тощо.

Читайте також: Любитель ракетних ударів: чому Суровікіна призначили командувачем військ РФ в Україні і що це дасть

Така подія стала вигідним приводом для переходу в нову фазу повномасштабної війни з масованими ракетними обстрілами, якими керує новопризначений генерал Суровікіна - людина без жодних обмежень щодо вчинення воєнних злочинів.

"Закомплексованість та ірраціональність Путіна відома з часів його навчання в Інституті КДБ. Він нездатний під впливом емоцій ухвалювати правильні рішення, його, до речі, саме з цієї причини не взяли на роботу в зовнішню розвідку. До того ж він ніколи не визнає помилок, впертий, і буде пробувати зламати реальність під своє бачення. Але перемогти у війні конвенційними озброєннями він не зможе", - пояснив Жирнов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, навіщо країна-терорист Росія завдала масованого удару по Україні та які цілі вона переслідувала.