RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Знищення "Мрії" у Гостомелі: СБУ порушила справу на керівництво аеропорту

Служба безпеки України встановлює обставини знищення російськими окупантами літака АН-225 "Мрія", а також причини, чому керівництво ДП "Антонов" не вжило всіх необхідних заходів для його збереження.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Співробітники Служби безпеки й Офіса Генпрокурора провели обшуки в рамках кримінального провадження й встановили, що службові особи державного підприємства "Антонов" не вжили належних заходів для збереження літака, попри застереження від спеціальних органів.

Читайте також: Крила сокола над "Мрією": що відбувається зі спаленим окупантами Ан-225, фото

"Також окремі працівники підприємства тривалий час перешкоджали Силам оборони в організації протиповітряної та наземної охорони літовища. Усе це призвело до знищення АН-225 та ще кількох літаків. Наразі вивчаються додаткові деталі цієї справи та проводяться необхідні експертизи, після яких буде прийнято подальші процесуальні рішення", - наголосили в СБУ.

Крім того, за час встановлення осіб, винних у підривній діяльності проти України, виявили й факти інших злочинів, зокрема, колишнього гендиректора ДП викрили на організації незаконного переправлення за кордон українців призовного віку.

"За даними слідства, у березні цього року посадовець подав до Держприкордонслужби список співробітників, які виїжджають за кордон для техобслуговування літаків. Але до складу групи на відрядження він включив сторонніх осіб. Серед них – його близький родич. Таким чином, ухилянти змогли перетнути кордон під виглядом фахівців-авіабудівельників", - пояснили в пресслужбі.

У зв'язку з цим ексдиректору ДП "Антонов" повідомили про підозру за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як і коли розпочнуть ремонт найбільшого літака на планеті - української "Мрії".