RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Удар по російських кораблях у Севастопольській бухті: з'явились результати OSINT-розслідування

У результаті масштабної "бавовни" в окупованому Севастополі були вражені як мінімум три кораблі Чорноморського флоту РФ.

Про це свідчать результати OSINT-розслідування проекту GeoConfirmed.

Зокрема, аналітики вивчили фото та відео з місця подій у Криму, а також знімки з безпілотних надводних апаратів USV та камер спостережень у бухті, розташованій в окупованому Севастополі.

Читайте також: Окупанти грабують аптеки та вивозять машини з Херсона: вечірнє зведення Генштабу за 29 жовтня

На одному з них, на думку OSINT-розслідувачів, видно кадри атаки на фрегат класу "Адмірал Григорович", якому в Чорноморському флоті РФ відповідає лише корабель "Адмірал Макаров", який є флагманом ЧМФ.

"Зйомка перервалася, коли, ймовірно, безпілотний апарат вдарився об судно та вибухнув", - припустили аналітики.

Крім цього, розслідувачі оприлюднили відео, на якому, ймовірно, зафіксовано момент удару по морському судну-тральщику "Іван Голубець". Міністерство оборони Росії, у свою чергу, офіційно підтвердило, що вказане судно зазнало пошкоджень внаслідок атаки безпілотників.

"USV дійсно знаходився в гавані між кораблями, вишукуючи свою ціль. На підставі знятого матеріалу можна зробити висновок, що він знаходився поряд як мінімум із 4 кораблями і для атаки по цілі робив розворот", - йдеться у матеріалі проекту GeoConfirmed.

Аналітики також з'ясували, що надводні апарати USV прорвали оборону бухти в Севастополі і вразили щонайменше три кораблі. У той же час, ймовірно, два таких безпілотники були знищені Чорноморським флотом РФ.

Раніше ми розповідали, що Росія офіційно підтвердила здійснення атаки на військові об'єкти Чорноморського флоту у Криму.