RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

ЗСУ вперше знищили відразу 5 новітніх російських САУ: відео

Ворог продовжує зазнавати втрат: Збройні Сили України знищили цілу батарею з 5 новітніх російських САУ Мста-СМ2 в Луганській області. Імовірно, це робота ракетних систем М142 HIMARS.

Про це повідомив український журналіст і головний редактор видання Цензор.нет Юрій Бутусов.

Поблизу сел Невське і Новолюбівка на Луганщині українські війська розгромили ворожу батарею із п'яти найкращих російських артилерійських систем з калібром 152 мм.

Читайте також: ЗСУ знищили найдорожчий танк Росії: відео

"Схоже, що це спільна робота нашої розвідки, яка знайшла батарею та швидко скорегувала ураження, та ракетних систем М142 HIMARS. Вирв від артилерийських снарядів навколо не видно, а самі Мста-СМ2 - це нові, технічно справні машини, добре броньовані, і знищити на одному місці одразу 5 САУ можна тільки раптовим одночасним ударом, на це здатні саме високоточні ракети HIMARS. Втрати російських артилеристів мали бути важкими, оскільки часу зреагувати та заховатися в них не було", - проаналізував журналіст.

Як відомо, російське військове командування намагалося зупинити ЗСУ на адмінкордоні Луганської області, перетворивши в жовтні район села Невського на вузол оборони. Однак це не спинило українських захисників: російських окупантів знищено, звільнення Луганщини розпочато.

"Зараз зрозуміло, що дозволило нашим військам просуватись уперед - ось така високоточна контрбатарейна боротьба, коли навіть САУ не встигають змінити позиції. Без артилерийської підтримки російські війська, навіть десантники та морпіхи, втрачають стійкість і намагаються втікти з позицій. Виявлення та знищення російської артилерії є ключовим фактором успішних наступальних операцій, наступати на позиції ворога, якщо артилерія не вибита - максимально ризиковано, і часто призводить до втрат без суттєвих результатів", - пояснив Бутусов

Для довідки: російська Мста-СМ2 - артилерійська система, яка оснащена автоматизованим управлінням вогнем, сучасним зв'язком, міцною броньою тощо. Збройні сили країни-терористка РФ отримали кількадесят таких САУ, але навіть це не рятує росіян від розгрому.

Читайте також хроніку подій повномашстабної війни від "Апострофа": ЗСУ отримали перевагу в артилерії на південному фронті: онлайн війни 30 жовтня