RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Окупанти продовжують терор населення на Херсонщині: подробиці

Окупанти в Херсонській області відключають електрику та воду, позбавляють населення доступу до інтернету та лякають ракетними ударами з боку Збройних Сил України. Мета – змусити людей до "евакуації".

Про це повідомили в Оперативному командуванні "Південь".

Водночас, росіяни вивозять із Херсонщини медичні заклади разом із персоналом та всі оперативні служби. Від місцевих підприємців вимагають терміново продати продовольчі товари та закривають магазини та ринки.

Крім того, окупанти почали готуватись до відведення артилерійського озброєння з правобережної частини Херсонської області. Підрозділи переводять на інші напрямки.

Водночас окупанти продовжують завдавати авіаційних та артилерійських ударів по позиціях ЗСУ та території прилеглих громад. Вдень 30 жовтня вони обстрілювали Куцурубську громаду на Миколаївщині з РСЗВ та важкої артилерії.

"Без людських втрат і руйнувань. Штурмовою авіацією та ударними вертольотами ворог тричі атакував наші позиції та звільнені населені пункти Бериславського району", - повідомили у командуванні.

Читайте також: Окупанти перебувають у "мішку": які страшилки готує Кремль на випадок поразки в Херсоні

У відповідь українська авіація тричі атакувала райони зосередження живої сили та техніки росіян, а воїни-зенітники збили черговий Су-25. Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони півдня виконали 156 вогневих завдань.

Підтверджені втрати ворога за 30 жовтня:

  • 27 окупантів;
  • 1 танк;
  • 2 міномети;
  • 1 самохідна великокаліберна гаубиця "Акація";
  • 1 23-мм зенітна установка;
  • 5 одиниць автомобільної бронетехніки.

У Баштанському та Бериславському районах знищено 2 склади з ворожими боєприпасами.

Раніше "Апостроф" розповідав, що голова Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов прогнозує закінчення операції зі звільнення Херсона до кінця листопада. Однак після деокупації міста може різко зрости ризик вторгнення з Білорусі, хоча наразі загрози настання з території РБ немає.