RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

ЗСУ героїчно відбили понад десять атак ворога на всіх напрямках: дані Генштабу

Уже 250-ту добу триває повномасштабна війна українського народу з російськими окупантами, які продовжують наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Українські захисники відбили атаки росіян у районах населених пунктів Зелене Харківської області; Білогорівка, Миколаївка та Новоселівське у Луганській області; Авдіївка, Бахмутське, Веселе, Водяне, Майорськ, Мар'їнка та Новобахмутівка Донецької області.

Про це повідомляє Генеральний штаб України.

Минулої доби противник завдав 4 ракетних і 5 авіаційних ударів, здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від ворожих ударів постраждали понад 20 населених пунктів. Серед них – Куп'янськ Харківської області, Сіверськ на Донеччині, Нова Кам'янка Херсонської області, Березнегувате та Очаків на Миколаївщині.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін.

Зберігається загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних БПЛА з території республіки Білорусь.

На інших напрямках ворог здійснював обстріл:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Галаганівка Чернігівської області та Покровка Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гатище, Кам'янка, Червоне, Огірцеве та Стариця Харківської області;
  • на Куп'янському та Лиманському напрямах – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Табаївка, Терни Харківської області; Греківка, Ковалівка, Кармазинівка, Макіївка, Новоєгорівка, Невське, Площанка та Краснопопівка Луганської області та Зарічне й Ямполівка Донецької області;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам'янське, Майорськ, Опитне, Сіверськ, Соледар, Спірне та Яківлівка Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка та Первомайське Донецької області;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Времівка, Вугледар, Микільське, Павлівка, Парасковіївка та Пречистівка Донецької області та Дорожнянка, Малинівка, Новоданилівка, Ольгівське і Павлівка Запорізької області.

Читайте також: Окупанти продовжують терор населення в Херсонській області: подробиці

На Південнобузькому напрямку росіяни обстріляли райони близько 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Серед них – Білогірка, Давидів Брід, Мирне, Нова Кам'янка, Правдине та Червоне Херсонської області та Киселівка та Тернові Поди Миколаївської області.

Росіяни продовжують вивозити обладнання вишок стільникового зв'язку з окупованої Херсонської області до Донецької області. Крім того, окупанти готуються до евакуації окремих підрозділів та військової техніки з правобережної частини Херсонської області. Для цього вони встановлюють понтонні переправи та перевіряють справність барж. Дві з них успішно знищено підрозділами Сил оборони України в районі Антонівського мосту.

За уточненою інформацією, підтверджено ураження живої сили та техніки супротивника за попередні дні:

  • у Херсонській області знищено колону військової техніки противника,
  • у Запорізькій області знищено склад боєприпасів, 5 одиниць озброєння та військової техніки різного типу та поранено до 120 окупантів.

Українська авіація протягом доби завдала по ворогові 21 удару, з них:

  • 15 – по районах зосередження озброєння та військової техніки,
  • 2 – по взводних опорних пунктах,
  • 4 – по позиціях комплексів протиповітряної оборони супротивника.

На різних напрямках наші підрозділи протиповітряної оборони збили 1 вертоліт та 1 штурмовик Су-25 супротивника. Воїни ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили пункт управління та зенітну ракетну установку.

Як повідомляв "Апостроф", вранці у понеділок, 31 жовтня, під час масштабної повітряної тривоги мешканці Києва почули близько десятка потужних вибухів.