RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

На Херсонщині людей виганяють із будинків, щоб заселити окупантами: зведення Генштабу ЗСУ

На двісті п’ятдесят першу добу героїчного супротиву українського народу російським окупантам, ворог намагається утримати захоплені території, обстрілює населені пункти, а також примусово виселяє мирне населення на Херсонщині з їх домівок, заселяючи житло військовими РФ.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Зазначається, що противник веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках та продовжує обстрілювати підрозділи ЗСУ вздовж лінії зіткнення. Окрім цього окупанти ведуть повітряну розвідку та продовжують завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Читайте також: Полтаву атакували дрони-камікадзе: всі подробиці

"Протягом минулої доби противник завдав 60 ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснив понад 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ударів противника зазнали райони понад 50 населених пунктів, зокрема: Соледар, Вугледар, Яковлівка, Веселе Донецької області", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація незмінна – Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію РФ, надаючи їй територію для обстрілів, тож загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних безпілотних літальних апаратів з території республіки залишається.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Вільхуватка, Вовчанськ, Гатище, Стрілеча та Ветеринарне;
  • на Куп’янському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Кучерівка, Стельмахівка, М’ясожарівка, Петропавлівка;
  • на Лиманському напрямку – з артилерії різних типів в районах населених пунктів Невське, Білогорівка, Роздолівка, Спірне, Григорівка та Берестове;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Зеленопілля, Кліщіївка, Бахмут, Бахмутське і Соледар;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Мар’їнка, Водяне, Красногорівка, Первомайське та Невельське;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Времівка, Вугледар, Полтавка, Ольгівське, Малинівка, Павлівка, Новоданилівка.
  • на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад двадцяти населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

На півдні України, зокрема у населеному пункті Каховка Херсонської області, рашисти примусово виселяють цивільне населення з помешкань вздовж берега Дніпра. Навколо будинків окупанти обладнують інженерні укріплення та мінно-вибухові загородження. У той же час, у населеному пункті Новочорномор’я Скадовського району російські військовослужбовці психологічно та фізично тиснуть на мирних жителів, також виганяючи їх з власних помешкань. Звільнені таким чином оселі планують заселити російськими окупантами.

Протягом минулої доби українська авіація завдала ворогові 14 ударів - під ураження потрапили райони зосередження озброєння та військової техніки, опорні пункти і позиції комплексів протиповітряної оборони противника. Окрім цього, бійцями протиповітряної оборони було збито 4 гелікоптери, 2 БпЛА та 45 ворожих крилатих ракет.

Воїни ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили 2 пункти управління, 3 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та інші важливі військові об’єкти російських окупантів.

Раніше ми писали, коли ЗСУ повністю звільнять Україну.