RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Дружини мобілізованих росіян приїхали до України за чоловіками: відео

Кілька десятків дружин "частково мобілізованих" солдатів з Курської області приїхали у тимчасово окуповане місто Старобільськ на Луганщині, яке стало одним із логістичних центрів ЗС РФ, щоб забрати своїх чоловіків з війни.

Про це повідомляє російський телеканал "Дождь".

Одна із солдатських дружин стверджує, що зі Сватового її чоловіка та інших мобілізованих перекинули до Красноріченського, а потім мобілізовані вирішили йти подалі від лінії фронту. "Вони дві доби йшли пішки, тягли на собі поранених", - переказує вона слова чоловіка. Там їх виявило командування іншого підрозділу та відправило до Старобільська, у військову комендатуру.

Читайте також: Строковиків офіційно відправлятимуть на війну: у чому нюанси нового призову в Росії

"Подзвонив чоловік. 1-шу роту відправили вперед. Повернулося звідти всього сім хлопців. Тим, хто повернувся, ротний намалював хрести зеленою фарбою, зв'язав їм руки, почав їх бити, мовляв, вони дезертири. Потім цих сімох забрали, більше їх ніхто не бачив", - розповіла ще одна із росіянок.

Потім, як вона продовжила, відправили іншу роту. "По рації вони почули фразу "іграшки прибули, можете стріляти". Їх вбивають свої ж солдати. Вони почали відходити, тому що в них полетіли снаряди від наших же солдат. Інші хлопці сказали, що вони бачили в полях, що це наші ж по ним б'ють.

Усі говорять про те, що їх оголошують дезертирами. Вони не дезертири, але їх нищать свої ж хлопці”, - заявила дружина російського “чмобика”, наголошуючи, що їх вбиває не українська армія, а своя.

Нагадаємо, як раніше писав "Апостроф", у Росії контрактники влаштували масову бійку з "мобиками".