RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Передавав інформацію про розміщення ППО у Києві та області: СБУ затримала чергового поплічника окупантів, фото

Кіберфахівці СБУ в Одесі затримали ворожого агента, який збирав інформацію про розміщення підрозділів українських бійців на півдні Україні та Києві і передавав дані російським окупантам через закриті Telegram-каналі.

Про це повідомляє Служба безпеки у Telegram-каналі.

Першочерговою ціллю колаборанта було відшукати центри управління та системи ППО ЗСУ, після чого координати передавалися через "зв'язкового" - завербованого ФСБ представника прокремлівського інформагентства "Бел.ru", яке знаходиться у Білгородській області Росії. Для цього використовувався заздалегідь відпрацьований анонімний месенджер.

Читайте також: Готував диверсії у Києві: СБУ вийшла на слід зрадника України, фото

Зазначається, що отримані відомості ворог планував застосувати для підготовки прицільних ракетних ударів по українських військових об’єктах.

Працівникам СБУ вдалося затримати російського агента в Одесі на спробі передачі інформації РФ. Також, пізніше заарештували і ворожого поплічника, який виявився місцевим жителем – його ФСБ залучила до негласного співробітництва після повномасштабного вторгнення. Пропозицію щодо співпраці чоловік отримав через заборонені соцмережі, де неодноразово висловлювався на підтримку збройної агресії проти України.

Правоохоронці обшукали місце проживання колаборанта, де виявили та конфіскували мобільні телефони, з яких він контактував з російською спецслужбою, а також заборонену в Україні комуністичну символіку і пропагандистські матеріали на підтримку комуністичної партії РФ.

Зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми писали, як карають колаборантів у Херсоні.