RU  UA

Окупанти обстрілюють місто, щоб звинуватити ЗСУ: яка ситуація зараз у Новій Каховці

У окупованій росіянами Новій Каховці окупаційного контингенту залишилося небагато, вони здебільшого тримаються подалі у бік степових районів, побоюючись ударів ЗСУ. Щоночі росіяни обстрілюють місто, щоби все звалити на ЗСУ, але їм ніхто не вірить.

Про це розповів міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко у ефірі Апостроф TV.

"По місту постійно переміщаються російські "патрулі", лізуть в автобуси, зупиняють людей на вулиці, перевіряючи документи у чоловіків. Російські "мобики" також з'являються в місті, але тільки для того, щоб купити продукти. Останніми днями були дощі, ці та російські військові тинялися містом брудні, як бомжі", - описав ситуацію він.

За словами Коваленка, люди бояться: щоночі окупанти обстрілюють Нову Каховку, щоб усе звалити на ЗСУ, але їм ніхто не вірить.

"Народ побоюється виходити на вулицю та вести "зайві" розмови. Є інформація, що в місті з'явився спеціальний автомобіль, оснащений системами перехоплення мобільного сигналу. Окупанти намагаються виявити тих, хто передає інформацію ЗСУ", - додав він.

Читайте також: Мародерство набуває конкретних рис: що окупанти вивозять із окупованої Херсонщини

Мер Нової Каховки зазначив, що у місті діє рух опору. У тому числі вони передають дані щодо ворога нашому командуванню, щоб ЗСУ точними ударами знищували окупантів та їхню логістику.

Як писав "Апостроф", у Новій Каховці дуже високі ціни на продукти. При цьому росіяни постійно мародерять, грабують квартири, приватні будинки.