RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

ЗСУ за добу відбили 10 атак ворога на двох напрямках: зведення Генштабу

304 доба повномасштабної російсько-української війни: Збройні Сили України відбили атаки ворога в Луганській і Донецькій областях, доки останній продовжував безперервні обстріли територій України з усіх видів озброєння.

Про оперативну інформацію станом на ранок 24 грудня повідомили в Генштабі ЗСУ.

Українські військові протягом доби відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Андріївка Луганської області та Ямполівка, Роздолівка, Бахмутське, Бахмут, Північне, Нью-Йорк, Красногорівка, Водяне і Мар’їнка на Донеччині.

Читайте також: На нас чекає вирішальний період: в Україні озвучили терміни закінчення війни

Тим часом ворог завдав 3 ракетних та 10 авіаційних ударів, зокрема, по цивільній інфраструктурі в Донецькій області; здійснив 62 обстріли з РСЗВ, унаслідок чого постраждали цивільні об’єкти Херсона, є жертви серед мирних.

На Волинському та Поліському напрямках немає ознак формування наступальних угруповань противника.

На Сіверському напрямку окупаційне військо обстріляло з мінометів район населеного пункту Гірки Сумської області.

На Слобожанському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Гур’їв, Ветеринарне, Кудіївка, Гоптівка, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Амбарне, Новомлинськ та Дворічна на Харківщині.

На Куп’янському напрямку росіяни здійснили обстріли з танків, мінометів та артилерії по районах Кислівки, Котлярівки, Табаївки, Крохмального Харківської області та Новоселівського,Стельмахівки та М’ясожарівки Луганської області.

На Лиманському напрямку під вогнем опинилися Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Терни та Діброва на Луганщині.

На Бахмутському напрямку російські окупанти вели обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони двадцяти п’яти населених пунктів, серед яких Спірне, Берестове, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Часів Яр, Ступочки, Біла Гора, Диліївка та Опитне Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріли зафіксовано поблизу Кам’янки, Авдіївки, Веселого, Водяного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Також ворог завдав авіаудару біля Авдіївки.

На Новопавлівському напрямку під артилерійський вогонь потрапили Вугледар, Пречистівка та Велика Новосілка на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках обстрілів з реактивної та ствольної артилерії зазнали понад п’ятдесят населених пунктів, зокрема Времівка, Малинівка, Дорожнянка, Мала Токмачка Запорізької області та Херсон, Гаврилівка, Новодмитрівка, Бургунка, Інженерне і Чорнобіївка на Херсонщині.

Разом з цим російське окупаційно-терористичне військо продовжує зазнавати втрат. Так, на Запоріжжі ЗСУ знищили 2 артилерійські системи з боєкомплектом, а понад 70 окупантів отримали поранення. Інформація про ліквідованих росіян уточнюється.

До того ж українська авіація протягом доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ та удар по позиціях зенітно-ракетного комплексу противника. За підтвердженою інформацією, збито 9 БпЛА ворога, уражено 2 його пункти управління, 2 склади з боєприпасами, 11 районів зосередження живої сили.

"Через значні втрати російських військ, окупаційна влада продовжує перепрофілювання лікарень Луганської області у військові шпиталі. Так сталося з місцевими медзакладами в Біловодську та Марківці. 19 грудня, в місті Старобільськ, до хірургічного відділення районної лікарні, яке облаштоване під військовий шпиталь, привезли близько 100 поранених військовослужбовців противника", - додали в Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, на які втрати готовий російський диктатор Путін заради захоплення України.