RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Негативний наступ: командири окупантів втекли з Кремінної до Рубіжного

Українські військові продовжують контрнаступальні дії в районі Сватового та Кремінної Луганської області. Російське військове командування ухвалило рішення відійти з Кремінної до Рубіжного, що за 20 кілометрів від міста.

Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай на брифінгу.

Він не підтвердив чуток, що українські військові нібито звільнили Кремінну чи вже зайшли на околиці населеного пункту. Проте, за його словами, бої тривають неподалік міста.

"І можу сказати, що військове командування певної ланки, яке знаходилося у Кремінній, тепер переміщене до Рубіжного", - зазначив Гайдай.

Читайте також: Росія готує наступ на Україну за двома сценаріями: куди планують ударити

Він додав, що росіяни намагалися організувати наступ на Лиман Донецької області, звільнений українськими військами у жовтні. ЗСУ зірвали плани окупантів, проте ЗС РФ не перестають підтягувати до цього району свої резерви.

"Контрнаступу у них не вийшло. Але резерви вони все одно підтягують", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що зараз армія Росії перебуває в глухому куті і корінних змін на її користь не очікується, навіть якщо після бойового злагодження на фронт прибудуть нові мобілізовані.