RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

ЗСУ знищили пункт управління, склади та важливий об'єкт окупантів: зведення Генштабу

308 доба повномасштабної російсько-української війни: ворог продовжує наступати на Бахмутському і Авдіївському напрямках, разом з цим намагаючись покращити положення на Лиманському. Водночас ЗСУ відбивають атаки російських окупантів на Луганщині й Донеччині.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ станом на 28 грудня.

Протягом минулої доби українські захисники відбили російські атаки в районах населених пунктів Площанка і Червонопопівка Луганської області та Спірне, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Андріївка, Кліщіївка, Авдіївка, Водяне, Мар’їнка, Побєда і Золота Нива в Донецькій області.

Читайте також: Не дати ворогові перепочити: військовий прокоментував тактику ЗСУ на Донбасі

Тим часом окупаційно-терористичне військо завдало ракетного удару та здійснило 33 обстріли з РСЗВ, зокрема, по цивільних об’єктах Херсона.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка стабільна, немає ознак формування наступальних угруповань ворога.

"На інших напрямках противник веде оборону раніше зайнятих рубежів, зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України", - уточнили в Генштабі.

На Сіверському та Слобожанському напрямках обстріли зафіксовано в районах населених пунктів Мефедівка, Товстодубове та Вовківка Сумської області, а також Глибоке, Стариця, Огірцеве і Вовчанськ на Харківщині.

На Куп’янському напрямку російські окупанти обстріляли райони населених пунктів Новомлинськ, Тавільжанка, Дворічне, Куп’янськ, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Першотравневе Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка і Коломийчиха - Луганської.

На Лиманському напрямку обстрілів зазнали Площанка і Діброва Луганської області; Ямполівка, Торське та Григорівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку терористичне військо РФ обстріляло райони населених пунктів Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар, Підгородне, Бахмут, Часів Яр, Опитне, Ступочки, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Олександро-Шультине, Курдюмівка, Озарянівка, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник ударив по районах Водяного, Первомайського, Мар’їнки та Новомихайлівки на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку вогневого ураження зазнали Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива, Времівка та Велика НовосілкаДонецької області.

На Запорізькому напрямку обстріли з танків та реактивної артилерії зафіксовано в районах населених пунктів Темирівка, Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Дорожнянка, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Щербаки, Кам’янське та Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог продовжує мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Постраждали Червоногригорівка Дніпропетровської області; Антонівка - Херсонської та місто Херсон. Є постраждалі серед цивільного населення.

Разом з цим російське окупаційне військо продовжує зазнавати втрат. Так, 26 грудня завдяки вогневому ураженню позицій ворога в районі Чаплинки Херсонської області втрати окупантів склали близько 50 військовослужбовців загиблими.

У зв'язку зі значними втратами в особовому складі у ЗС РФ активно агітують йти на службу за контрактом, зокрема це роблять у тимчасово окупованому Севастополі.

"Українські ракетники і артилеристи за минулу добу уразили пункт управління, 7 районів зосередження живої сили та військової техніки, 2 склади боєприпасів, а також важливий військовий об’єкт окупантів", - додали в Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв про загальні бойові втрати російських окупантів.