RU  UA

Є над чим працювати: генерал ЗСУ розповів про особливості ракетної атаки 29 грудня

29 грудня російське окупаційно-терористичне військо вчергове здійснює масовану ракетну атаку на Україну, однак цього разу використовує тактичну авіацію замість стратегічної. Причина - удари по аеродромах РФ, де розміщувалася остання.

Про це в етері Апостроф TV розповів засновник фонду "Закриємо небо над Україною", екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

"Сьогоднішня ракетна атака показує, що, на жаль, росіяни мають ресурси для нанесення таких масштабних атак, але не все так погано. Хоча є над чим працювати", - сказав він.

Читайте також: Вибухи в Енгельсі: військовий експерт вказав на проблеми у росіян із стратегічною авіацією

Особливість сьогоднішньої ракетної атаки полягає в тому, що удари по російських базах в Енгельсі змусили росіян перебазувати стратегічну авіацію на інші аеродроми вглиб території РФ.

"Тому ми бачимо, що удари завдавали сили тактичної авіації, що для нас є плюсом. Очевидно росіянам не вистачає ударної сили без стратегічної авіації", - пояснив Романенко.

У зв'язку з цим можна зробити висновок, що тактика командування ЗСУ правильна: не тільки посилення ППО й збиття ворожих ракет на підльоті, а ще й тиск на бази та платформи, з яких завдають ударів.

"Тобто знищувати установки "Іскандерів", щоб вони не встигали запускати ракети (крилаті та балістичні), знищувати кораблі, знищувати стратегічні бомбардувальники просто на "землі"", - резюмував екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна може завдавати ударів на відстань до 2000 кілометрів.