RU  UA

Росіяни "привітали" нас з Новим роком, але ми цього й чекали - експерт

Росія практично вичерпала складський запас ракет, але ще може виробляти нові ракети типу "Калібр" та Х-101, але це займає певний час. Через це наразі збільшується проміжок часу між масованими обстрілами України.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт з ракетного озброєння Олександр Кочетков

"Росія практично вичерпала складський запас ракет і стріляє вже новими ракетами, які виробляють, це "Калібр" та Х-101. А також старими ракетами Х-22, Х-32 та іншими. За уламками ракет ми можемо чітко з'ясувати, що вони свіжі. Фактично ракети з заводу потрапляють до авіабаз, тобто вони працюють з "колес". Відповідно, їм треба більше часу, щоб накопичити необхідну кількість ракет. Це не означає, що вони припинять обстріли, вони не припиняться, поки тривають бойові дії. Але проміжок між ракетними атаками збільшується", – пояснив експерт.

У четвер, 29 грудня, за його словами, росія завдала рекордного удару по український території.

"Сьогодні рекордний удар, за різною інформацією більше ста ракет спрямовано на Україну, плюс "шахіди". Тобто це комплексна атака, таке собі "вітання" з Новим роком від тих, хто хоче нас переконати, що ми є "братнім народом". Але нічого нового, ми цього очікували і наше ППО працює досить ефективно", – каже Кочетков.

Як писав "Апостроф", у четвер, 29 грудня, російське окупаційно-терористичне військо здійснює масовану ракетну атаку по Україні, зокрема й на Київ, унаслідок чого в столиці можуть виникати перебої з електроенергією та водопостачанням.