RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Найгарячіша точка фронту: у мережі показали супутникові фото Бахмута "до" та "після"

Бахмут залишається однією з найгарячіших точок на фронті - поблизу міста тривають найзапекліші бої, а окупанти не залишають спроб взяти місто, фактично знищуючи його. Тож міста, як такого, практично не існує.

Компанія Maxar Technologies опублікувала супутникові знімки Бахмута на Twitter-сторінці, порівнявши, як виглядала околиця міста в серпні 2022 року та зараз.

Читайте також: Ворог змушений відступити: з'явилися важливі новини про бої за Бахмут

Світлини демонструють, наскільки змінилося місто всього за кілька місяців – на зображених ділянках немає жодного "живого місця", кожна будівля зруйнована.

"Місто є центром інтенсивних боїв між російськими та українськими силами протягом останніх 6 місяців, і зображення показують значні пошкодження будівель та інфраструктури", — йдеться у повідомленні.

Факт суттєвого руйнування міста також підтверджував і голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко під час телемарафону 5 січня. За його словами, через бойові дії, Бахмут зруйнований на понад 60%.

За даними Генштабу, російсько-окупаційні війська докладають основних зусиль на спробах повного захоплення Донецької області. Зокрема, вони ведуть наступальні дії на Бахмутському та Лиманському напрямках.

Раніше ми писали, чому, за слова українського бійця, Росія вже не думає про захоплення Бахмута.